fbpx

Escape Game

Nga: Nxënesit 8-12 vjeqar gjatë akademisë së rregullt

Moduli: Scratch

Aktiviteti i dymbëdhjet në scratch është loja Escape Game. Në këtë aktivitet mësojmë blloqet me të cilat mund të bëjmë klone. Shembull konkret në këtë lojë është klonimi i peshkaqenit, ku pas një kohe të caktuar shtohet nga një peshkaqen më shumë në lojë. Loja përfshinë një peshk dhe një peshkaqen si dhe klonat e tij. Peshku lëviz me kursorin e mausit, ndërsa peshkaqeni lëvizë në mënyrë të rastësishme.dhe nëse prek qoshet e ekrani duhet të kërcej. Si cdo lojë tjetër edhe kjo lojë ka kushtin e humbjen, por si e tillë në fillimi të lojës janë pesë jeta,pastaj nëse peshku preket me peshkaqenin i humbet një jetë. Kur jetat janë të barabarta me zero, loja përfundon.
Youtube: https://youtu.be/dt25QD3_dJA